Aquest blog, pretén fer un recorregut per les fortificacions i trinxeres del País Valencià. L'objectiu és recuperar el patrimoni material de la guerra civil (1936-39) al País, reivindicar-lo, comprendre-lo. Per això, si comparteixes aquests valors, pots visitar-nos, intercambiar informació. Si desitges comentar qualsevol questió, deixa la teua adreça electrònica. Pots comunicarte a travers de: profesor.durban@gmail.com
Licencia commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License. !doctype>
domingo, diciembre 02, 2012
Els estudiants de didàctica de les ciències socials de la Universitat de València visiten les trinxeres de la Vallesa.
Un nodrit grup d'estudiants de didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de València han visitat les trinxeres de la Vallesa de Mandor.
Acompanyats del seu professor Xose Manuel Souto es van desplaçar amb metro fins a les rodalies d'un dels punts de major interès de la línia Puig-Els Carasoles, pròxim als 75 anys de l'inici de la seua construcció.
Després d'una visita de més de dues hores, on es van poder comprovar la importància d'aquest patrimoni i l'actual estat en què es troba.
En finalitzar la visita es va establir un interessant diàleg sobre aquestes restes materials de la nostra contesa civil. El significat de patrimoni com a identitat, la importància de la conservació i la neteja d'aquest patrimoni, la situació en la qual es troba en estat de semiabando enfront d'altres propostes i llocs d'Eropa, la importància de les persones que tenen inquietuds sobre aquests temes. A més, van comprovar que visites d'aquestes característiques amb els alumnes poden provocar un altre tipus de relacions com el desenvolupament urbanístic, la conservació del paisatge i el perill dels incendis, el millor coneixement de la formació i erosió dels sòls, la importància i característiques del bosc mediterrani.
Una jornada molt fructífera i que donarà pas a una continuïtat de treballs i activitats educatives i socials al voltant dels paisatges de guerra.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)