Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

domingo, noviembre 01, 2009

Paterna cataloga la línia defensiva Puig-Els Cara-sols al seu pas per la Vallesa.


L'ajuntament de Paterna ha inclós dins el seu catàleg de bens de relevància local les trinxeres dela guerra civil al seu pas per la Vallesa.
Ens alegrem perquè era una reivindicació fortament sentida per diverses organitzacions cíviques i culturals, polítiques de la rodalia.
També perquè aquest xicotet pas un ajuntament mes s'afegeix, junt amb el de Nàquera i Bètera a la catalogació de la línia al pas per el seu territori.
Ara queden tres coses: que la resta d'ajuntaments donen el pas.
Que es realitze una posada en valor que no perga la perspectiva històrica i de disseny del conjunt de la línia.
Que les administracions, diputacions, conselleria col.laboren amb aportacions tècniques i econòmiques per a la seua rehabilitació i conservació.
Continuem reivindicant que el conjunt de la línia, almenys en determinats trams, siga considerada com a Bé d'Interés Cultural a l'empar de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià tal i com han demanat diverses institucions acadèmiques i culturals valencianes, recolzant la proposta de la Coordinadora dels Boscos de les Riberes del Túria i com a lloc històric.
Un espai patrimonial de primer ordre en les rodalies de València i per al gaudi social i cultural de les generacions futures és un luxe que no podem deixar passar.

No hay comentarios: