martes, noviembre 05, 2013

ATUREM LA DESTRUCCIÓ DEL NOSTRE PATRIMONI.


Defensem el patrimoni dels valencians i les valencianes. Tot el patrimoni, perquè aquest és cultura i història. No ens hem cansat de repetir-ho en aquest bloc, des del seu inici.

No existeix identitat completa sense patrimoni. Doncs, les notícies no són bones, en els últims mesos hem celebrat el 75 aniversari de la Batalla de Llevant, o de la Defensa de València, actes en els quals han participat centenars de persones que han recorregut gran part de les restes de les batalla per les províncies de la Comunitat Valenciana acompanyats d'historiadors, investigadors i experts que ens han anat adonant i mesura de la importància d'aquest patrimoni.

I no obstant açò, en aquest moment que més sensibilitat requereix per part de tots respecte del mateix, les amenaces sobre alguns d'aquestos restes tornen a aparèixer on menys l’esperàvem . En les últimes setmanes, i és només un exemple, en la carretera de Riba-roja de Túria a Manises, les màquines semblen amenaçar un conjunt interessant de trinxeres i fortins.

La qüestió és més greu quan, aqueixes trinxeres i fortificacions van ser inventariades per patrimoni al 2008, temps suficient per a contemplar alternatives a  la construcción de la carretera,   semblava que la seua protecció estava assegurada dins del conjunt denominat Centres de Resistència de Carasols i València la Vella, pertanyent a la línia de Defensa Immediata de València o línia Puig-Els Carasols.

La opció que s'ha pres, sembla ser , de soterrar les restes. Esperariem de les autoritats implicades una major información i disposició a explicar i pactar amb els veins i les associacions altres posibles solucions menys agressives amb el patrimoni.
 
Ara, com diem, els moviments de terra amenacen amb la intenció d'ampliar una carretera, una altra més, imparable desenvolupament que mai sembla tenir en compte el respecte pel nostre passat.
La coordinadora dels boscos del Turia ha fet una convocatòria al respecte:
http://coordinadorabosquesturia.blogspot.com.es/

Fotografies que mostren el moviment de terres en la carretera de Ribarroja a l'altura dels Carasols i el Barranc de la Cabraça.

La prensa ha recogido algunas de las acciones de protesta:
Diario Levante el Mercantil Valenciano
 
 
 
 
Crónica Digital
 
Horta Noticias :
 
 
 
 
 
 

No hay comentarios: