Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

lunes, junio 19, 2023

APAREIX UN NOU REFUGI DE LA GUERRA CIVIL JUNT AL MERCAT DE ROJAS CLEMENTE A VALENCIA.

La Llei del Patrimoni Cultural Valencià es va modificar al 2017, i considera que tot vestigi de la Guerra Civil (1936-39) és un bé de rel.levància local. L'ajuntament té l'obligació d'incloure-lo en el seu catàleg de bens i articular mesures de protecció. Segons informaba el diari local "Les Provincies" aquesta setmana un grup d'arqueòlegs del servei territorial s'ha personat per confirmar que les estructures corresponen a un d'aquest edificis de defensa pasiva que es van construir durant la Guerra Civil en Valencia per protegir els seus habitants dels bombardejos aèris que patien. Según l'arquitecte i profesdor de la UPV Francesc Taberner més de 300 refugis es van construir durant el periode de la Guerra Civil a València, uns de caracter particular i altres institucionals com el de l'Ajuntament o el de L'institut Lluis Vives o l'Institut del Grau. El Consell Valencià de Cultura es va fer ressò d'aquest tema i va proposar la seua protecció. A partir de la citada LLei aquest refugis passaren del desconeixement a ser BRL, com be ens recordaba el professor Taberner Pastor. D'altre costat hi ha que veure els aspectes positius, el fet que un nou hotel puga aprofitar aquest bé en el benefici de la cultura i del seu propi negoci no es deuria desestimar, una política comercial intel.ligent passa per conservar patrimoni i poder mostrar-lo com un element singular als seus clients. Un atractiu i una referència per a molts del turistes espanyols o foranis que ens visiten. Ebtre els 16 refugis que l'Ajuntament de València té a la seua pàgina web , dintre de València en la memòria, aquest logicament no apareixia.
Ara la pedra esta en el sostre del nou ajuntament. Què hi faran? No hi ha un altra, cumplir amb la llei, que vostés el puguen veure.
A la fotografía feta avui apareix una part de la trama a la dreta de la imgatge. Foto: José Durbán.

No hay comentarios: