Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

jueves, septiembre 07, 2006

Regugis i trinxeres a Abejuela, Retamar.


Les hem visitades aquest cap de setmana, son interessants pel paissatje en el que estroben. Es tracta d'un lloc geogràfic especial, limit de les provincies de Terol i València, amb abundància de poljes, que sòn figures càrstiques d'aquesta zona de l'ibèric, en el que formen "Navas". Concretament hem visitat la Nava del Caballo i hem pujat al punt mes alt d'Abejuela, Retamar (1610m). S'0bserva: Javalambre, Vertice Salada i Penyagolosa. Vertice Salada i Retamar formen part de la mateixa línia i a Vertice Salada es donaren els mes durs combats de Juliol del 38.
Retamar i les seues trinxeres, refugis de soldats, com el que veiem a la foto i casamates, pareix que defensen la possible entrada des de Torrijas, Manzanera. L'orientació de Retamar es defensiva front a l'entrada per las Navas de Torrijas. La construcció es deu a l'exercit de LLevant, en el sector de la Yesa, el disseny del qual va ser encomanat al Mayor Gascó per Miaja, aproximadament a l'abril de 1938.

No hay comentarios: