Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

viernes, noviembre 02, 2007

El port de l'Oronet i la carretera de Burjassot Torres-Torres





A la Serra d'Espadà queden innumerables restes de les fortificacions que defensaven València. Avui moltes ocultes per la vegetació i derruides pel pas del temps. Però aquesta tasca de recuperació no pot parar-se. El nostre amic Josep Campos ens aporta aquesta fotografia i algunes mes dels refugis i nius d'ametralladores que guardaven l'Oronet i la carretera de Burjassot a Torres-Torres. Situats com sempre en llocs estratègics sobre les carreteres d'accés són una bona mostra de la dedicació i professionalitat de l'exercit republicà i el seu cos d'ingeniers.






La tasca de recuperació passa perque cada ajuntamente inventarie i declare bens d'interés local aquest patrimoni. Si no ho fem ara, que pensaran de nosaltres quan hi passen 100 ó 150 anys.






Aquest llocs poden ser espais d'oci i turisme, de convivencia i cultura, ajudar-nos a tancar les últimes ferides d'aquella guerra.

No hay comentarios: