Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

martes, agosto 25, 2020

ALGIMIA S'INCORPORA AL PROCÉS DE RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI DE LA GUERRA CIVIL AL NOSTRE TERRITORI.

 L'Ajuntament d'Algimia ha pres una bona iniciativa: recuperar el patrimoni eclesiàstic i el refugi de la guerra civil. 

Tot a una i tots a una. l'església valenciana d'Algimia amaga en el seu soterrani un refugi de la guerra civil (1936-39). Els problemes que per a l'assentament de l'església suposa el refugi de la guerra civil eren greus: humitats, perill d'enderrocament parcial, moviments de terra, etc. Sanejar l'església i sanejar el refugi, tot a una. 

Encapçalats per l'ajuntament i el seu batle, una sèrie d'entitats del poble s'han posat d'acord per iniciar el procés de rehabilitació d'ambdós elements del patrimoni local. Tots a una. 

L'entitat Hispania Nostra recolzarà també el proces í es fará pel sistema de subscripció popular. Desde aquest blog recolzem també la iniciativa per singular i per que ha sigut capaç de fer possible la convergència entre institucions i projectes tan diversos, encara que la conservació del patrimoni els unifica. 

Un motiu més per visitar Algimia, una bona iniciativa. Us informarem. 

Reproduim la informació del diari Levante EMV. 

Algímia se une por el refugio de la Guerra Civil

El ayuntamiento apuesta por un proyecto de micromecenazgo para rehabilitar su patrimonio

R. Herrero | Algímia D'alfara 17.08.2020 | 21:46

El Ayuntamiento de Algímia d'Alfara ha impulsado la creación de una asociación que se encargue de recaudar fondos con el doble objetivo de recuperar el refugio de la Guerra Civil con el que cuenta el municipio de La Baronia, así como acabar con los problemas de humedades que padece la iglesia de San Vicente Ferrer.

Un primer paso fue la reunión que mantuvieron responsables municipales con representantes de la parroquia y de diferentes asociaciones, como el AMPA, los cazadores, las clavariesas de Santa Úrsula o la Cofradía de la Virgen de los Desamparados y San Vicente Ferrer, entre otras. La idea, según explica a Levante-EMV el alcalde de Algímia, Ernest Buralla, es poner en marcha una campaña de micromecenazgo bajo el amparo de Hispania Nostra, que permita disponer de aportaciones de dentro y fuera del municipio.


No hay comentarios: