Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

miércoles, mayo 01, 2013

"Preso político 12-10-1938"


Una de les millors recompenses que pot tenir un apassionat del patrimoni és trobar noves troballes. El passat dia 13, quan ja havíem finalitzat la visita a les trinxeres de la Vallesa un grup d'amics ens quedem per a visitar el petit tram que correspon a L'Eliana. Després de recórrer diverses boques de refugis, posats per a tirador, un tram de trinxera...el nostre amic Quico Pellicer va descobrir noves inscripcions relacionades amb la construcció popular d'aquestes defenses. En concret una que resa: "Preso político 10-1938", gravada sobre el ciment, aquesta inscripció es troba prop d'una altra ja coneguda que al·ludeix a la Vallesa i la mateixa data.
Epigrafia que coincideix amb tot el que vam estar comentant en la xarrada sobre la participació en la construcció d'aquestes defenses i les dates en les quals es va treballar. L'emoció pel regal que el desconegut pres ens va deixar, ens va embargar a tots, una raó més per a conservar aquest patrimoni. La seua memòria, com hem dit tantes vegades, és la memòria de tots.
Les fotos  són  d'Enric Marco, 13 d'abril 2013.



No hay comentarios: