Licencia commons

Licencia de Creative Commons
Fortificacions i trinxeres del País Valencià by José V. Durbán Aparisi is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional License.

lunes, abril 08, 2013

13 D'abril visita a les Trinxeres de la Vallesa.


 

Les batalles es guanyen en el front, però se sostenen en la rereguarda. En l'estiu de 1938 València es preparava a una defensa com la de Madrid en 1936, en els voltants de la ciutat. Les restes d'aquella defensa perviuen entre l'oblit i la memòria. Visitarem algunes de les petjades de la nostra història recent en el mateix lloc on un dia es van construir. La Vallesa de Mandor en la rereguarda de la Batalla de València.
Un relat de la defensa política de la ciutat i del reforçament moral de la rereguarda valenciana sense la qual no hauria sigut possible frenar a l'enemic durant els últims dies de la batalla de Llevant. El passeig pels voltants del Barranc Fonsdo, en la Vallesa de Mandor, servirà per a mostrar al públic interessat en el tema i en el patrimoni en general, alguns dels trets distintius d'aquesta defensa. El disseny general de la mateixa en el context de la batalla, alguns dels exemples de la fortificació de campanya, que encara perviuen.
La cita permetrà reconèixer aquest patrimoni singular en el context general del 75 aniversari de la batalla de Llevant, cita, al voltant de la qual una sèrie d'entitats i associacions han dissenyat una sèrie d'excursions i eixides que permeten comprovar l'estat actual d'aquest patrimoni, el seu valor didàctic i cultural i la necessitat de la seua posada en valor.
Viner el dissabte dia 13 d'abril, a les 9:30 del matí i en el baixador d' entrepins tens una cita. No oblides calçat adequat, aigua i un xicotet esmorçar.

 
 

No hay comentarios: